Waarom je een nieuwe website nodig hebt

Bezoekers die landen op een non-responsive website zijn vaak binnen 2 seconden weg. Dalende bezoekersaantallen laten alarmbellen rinkelen. We leggen je uit hoe een nieuwe website dat probleem oplost.

Mobile first

Nu steeds meer mensen op het internet surfen via mobiele apparaten, zijn de standaardeisen voor websites de afgelopen jaren flink veranderd. Zo wil de bezoeker teksten zonder moeite kunnen lezen op zijn mobiel. Vraag je daarom af of het lettertype op jouw site groot genoeg is en of de website meeschaalt als iemand hem op zijn telefoon bekijkt. Lange lappen tekst doen jouw website ook meer kwaad dan goed. Korte alinea’s en veel witruimte creëren lucht.

Nu steeds meer mensen op het internet surfen via mobiele apparaten, zijn de standaardeisen voor websites de afgelopen jaren flink veranderd

Technische eisen en overzichtelijke sites

Om jouw boodschap op de juiste manier over te brengen en conversie te genereren, is het belangrijk om jouw website goed te ordenen. Op moderne websites staan knoppen, plaatjes en teksten overzichtelijk onder elkaar. Waar vroeger alle informatie op één kleine pagina werd gepropt, is ruimte nu essentieel. De bezoeker wil rustig scrollen, met tussenkopjes en witregels.

Online-technieken zijn altijd in ontwikkeling. Zonder in al te ingewikkelde termen te vervallen: websites moeten goed en snel weergegeven worden, in alle browsers. Een trage site wekt ergernis op bij bezoekers en verhoogt jouw bouncepercentage. Wil je scoren in Google? Zorg dat jouw site voldoet aan de technische eisen. De zoekmachine kijkt daar als eerste naar.

Waarom jouw website aan vernieuwing toe is:

  • Je hebt een nieuwe huisstijl
  • Je wilt een andere doelgroep aanspreken
  • De bezoekersaantallen dalen
  • De huidige site past niet meer bij het bedrijf
  • De website is traag
  • Je bent gehackt
  • De website is niet leesbaar op mobiele apparaten

Checklist (leadgeneratie)

Geschreven door Mike Lelieveld op 6 april 2017.

Kennisblog

Regelmatig publiceren we - naast de workshops die we organiseren - artikelen over trends en ontwikkelingen uit ons vakgebied. Vind je onze blogs interessant en wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties? Meld je hieronder aan voor de blog alert.

Gratis checklists, whitepapers

Blog alert

Meer artikelen