Perfecte content en webdesign voor jouw doelgroep

Een website met veel beeld is prachtig, maar niet handig als je juist heel veel tekst wilt plaatsen of zelf geen geschikte foto’s hebt. Voor optimale gebruiksvriendelijkheid is het belangrijk dat er harmonie is tussen de content en het webdesign. Denk daarom eerst na over wat er op de website moet komen, dan ontwerpen wij een site die helemaal bij jouw wensen past.

Bouwen met blokken

2manydots bouwt websites in blokkenmodules. Dat houdt in dat je op iedere pagina zelf beslist welke elementen er naar voren moeten komen. Je sleept eenvoudigweg de bouwstenen op de juiste plaats. Uiteraard sluiten de elementen qua stijl en design op elkaar aan. Wil jij alleen maar tekstblokken of heb je ook een slideshow of gekleurde tekstkaders nodig? Alle bouwstenen moeten apart worden vormgegeven in jouw huisstijl. Denk hier van tevoren dus goed over na.

Enkele standaard bouwstenen voor een website:

 • een tekstblok
 • een tekstblok met afbeelding
 • tekst in kolommen
 • quote-element
 • afbeelding-element
 • video-element

Checklist (leadgeneratie)

2manydots bouwt websites in blokkenmodules. Dat houdt in dat je op iedere pagina zelf beslist welke elementen er naar voren moeten komen.

Wees op de toekomst voorbereid

De content die jij wil plaatsen, is leidend voor het webdesign. Ook als dat betekent dat er bouwstenen moeten komen voor dingen die er nu nog niet zijn. Denk aan een portfolio-album of een mogelijkheid om socials te implementeren. Denk nu al goed na over wat jij in de toekomst met jouw website wil. Zo voorkom je dat je over een tijdje jouw portfolio online wil zetten, maar ontdekt dat de website helemaal geen fotoalbumfunctie heeft.

2manydots maakt de blokmodules helemaal op maat. Alles is mogelijk. Enkele bijzondere elementen zijn:

 • vergelijkingsmodellen
 • grafieken
 • fotoalbums
 • contact-elementen
 • een blok met een tip
 • cv-elementen voor op de over ons pagina

Voordat het te laat is

Beter voorkomen dan genezen gaat ook in dit geval op. Natuurlijk kunnen wij ook later bouwstenen toevoegen, maar dit is tijdrovend en verre van ideaal. 2manydots gaat daarom in het begin van het ontwerpproces met jullie om tafel zitten om te bekijken welke content absoluut niet mag missen in het webdesign.

Een teveel aan elementen maakt de beheerkant van de website zeer onoverzichtelijk

Teveel is ook niet goed

Mocht je aan het einde van dit verhaal denken: maak dan maar direct alle elementen die we kunnen verzinnen dan raden we je dat toch af. Een teveel aan elementen maakt de beheerkant van de website zeer onoverzichtelijk en niet goed beheersbaar. Daarnaast neemt ook de kans op fouten binnen de website toe.

Geschreven door Mike Lelieveld op 12 juli 2017.

Kennisblog

Regelmatig publiceren we - naast de workshops die we organiseren - artikelen over trends en ontwikkelingen uit ons vakgebied. Vind je onze blogs interessant en wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties? Meld je hieronder aan voor de blog alert.

Gratis checklists, whitepapers

Blog alert

Meer artikelen