Marketeers doen te veel aan hope marketing

Hope marketing: hopen dat het juiste gebeurt, zonder een goed fundament te hebben. De sales funnel ontbreekt vaak bij hope marketing. Er worden meerdere kanalen ingezet zonder content marketing plan.

Twijfel je of jij ook aan hope marketing doet? Stel jezelf de volgende vragen en beantwoord deze eerlijk:

  1. Is de sales funnel duidelijk gedefinieerd?
  2. Wat is het lead-conversieproces?
  3. Wat is het meest winstgevende online communicatiekanaal van jouw organisatie?
  4. Wat doe je met bezoekers nadat ze de website hebben verlaten?

Herkenbaar? Voor de meeste websites converteert nog geen 2% van de bezoekers bij het eerste bezoek. Met andere woorden; slechts 2% van jouw potentiële klanten gaat daadwerkelijk over tot aankoop.

Verloren bezoekers terugwinnen?
Gebruik remarketing! Remarketing, ook wel retargeting genoemd, is een online marketing methode waarmee je bezoekers van je site opnieuw benaderd met gerichte advertenties. Wist je dat bij de meeste websites nog geen 2% van de bezoekers bij het eerste bezoek converteert? Oftewel; slechts 2% van jouw potentiële klanten gaat daadwerkelijk over tot aankoop bij het eerste bezoek. Met remarketing kun je deze bezoekers alsnog laten converteren.

Om te overleven moet je als bedrijf zorgen dat je opvalt.

Hoe werkt het?
Als je advertenties wilt weergeven aan mensen die je website hebben bezocht, plaats je een remarketingtag op je website. De remarketingtag is een codefragment waarmee de website bezoekers aan jouw remarketinglijsten toevoegt. Deze lijsten kun je vervolgens targeten met de remarketing advertenties. Als de website een Google Analytics-tag bevat, kun je deze gebruiken en hoef je de AdWords-remarketingtag niet toe te voegen.

 

New call-to-action

 

Houd er rekening mee dat er een minimum aantal bezoekers op een remarketinglijst moet staan voordat de advertenties worden weergegeven. Voor het Google Display netwerk moet je website ten minste 100 bezoekers in de afgelopen 30 dagen hebben gehad en voor het Google Zoeknetwerk ten minste 1000 bezoekers.

Remarketing is een advertentiemethode om je te helpen potentiële klanten te laten converteren door middel van het tonen van gerichte advertenties.

Kunnen wij je helpen?
Een goede online marketing strategie die aansluit op de sales funnel vraagt kennis en expertise. 2manydots werkt al ruim 12 jaar samen met toonaangevende bedrijven, organisaties en partners aan de allerbeste online ervaringen. Samenwerken aan online resultaat?

 

New call-to-action

Geschreven door Mike Lelieveld op 2 april 2019.

Kennisblog

Regelmatig publiceren we - naast de workshops die we organiseren - artikelen over trends en ontwikkelingen uit ons vakgebied. Vind je onze blogs interessant en wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties? Meld je hieronder aan voor de blog alert.

Gratis checklists, whitepapers

Blog alert

Meer artikelen